MIRE JÓ MÉG A FOGKRÉM?

 

MIRE JÓ MÉG A FOGKRÉM?

Ha feleslegessé vált fogkrémjét nem szeretné kidobni, de már fogat nem hajlandó vele mosni, használhatja az alábbiakban felsorolt dolgokra is.
Arra azonban ügyeljen, hogy a szemcsés fogrém karcolhat, a fehérítős (pl. szódabikarbonás) fehéríthet.

1) Ceruzafoltok, zsírkrétafoltok letisztítása

Ha zsírkréta, vagy ceruzafoltokat talál a bútoron, vagy a fehér falon, fogjon egy törlőruhát, vizezze be, majd nyomjon rá egy kis fogkrémet.

Dörzsölje át vele az érintett felületet, majd törölje át tiszta vizes ruhával.

2) Tornacipő gumi részeinek tisztítása

Tény, hogy a tornacipő /dorkó :))/ orrát képező gumi szennyeződését nem is olyan könnyű eltüntetni.

Jó hír, hogy a fogkrémes dörzsölés ezzel a problémával is elbánik.

3) Ruhafoltok eltávolítása

A szőnyeg és egyéb kárpit foltjai eltüntethetők, ha fogkrémet dörzsöl el rajtuk, majd tiszta vízzel lemossa. Az anyag fajtája és színe miatt a műveletek előtt mérlegeljen, ha szükségesnek látja végezzen próbát az anyag egy nem feltűnő részén.

4) Ezüst tisztítása

Régi trükk, hogy az egyéb anyagot nem tartalmazó ezüst ékszereinket fogkrémmel tisztítjuk. A bevizezett ékszerre fogkrémet nyomunk, majd fogkrémes ujjaink között végigmorzsolgatjuk. Ha kész, vízzel alaposan lemossuk róla a fogkrémet és már csillog is.

5) Megtisztíthatjuk vele a vasaló talpát

A vasaló talpán keletkező foltok szépen eltüntethetők fogkrémmel. A talpán is hideg, áramtalanított vasaló talpát egy vizes ruhával nedvesítsük meg. Nyomjunk rá egy kis fogkrémet, majd kenjük be vele a foltos részt. Sikamikáljuk egy kicsit, majd vizes ruhával mossuk le róla a fogkrémet. Ha szükséges ismételjük.

Nem célszerű a vasalót a csap alá tartani, nehogy víz kerüljön a belsejébe, ami aztán nem tud kiszáradni és balesetveszélyessé teszi, vagy tönkre.

vissza