NEM SOKAT ÉRNEK A PORATKA ELLENI CSODAKÉSZÜLÉKEK, VEGYSZEREK

 

Az asztmás betegek panaszait enyhíti, a betegség tüneteit jelentősen csökkenti, ha a környezetükben fellelhető poratkától, a poratka ürülékétől megszabadulnak. Írja a www.webbeteg.hu
Viszont feleslegesnek tartják a poratka eltávolítására használt

drága készülékeket, fizetős gépes szolgáltatásokat és a durva vegyszereket.
A "Cochrane Collaboration" független brit kutatócsoport korábbi kutatásaik adatainak elemzéséből következtetett erre.

A webbeteg.hu szerint a leghatékonyabb megoldást nem a porszívók, vagy a szövetet, egészséget kisebb-nagyobb mértékben károsító kemikáliák jelentik, hanem a poratka mentes környezetre való felkészülés és az utólagos helyreállítás.

A szakemberek a poratkák elleni küzdelemhez a magas hőmérsékleten való mosást javasolják, valamint úgy vélik, hogy célszerű minden plüssfigurát a helyiségből eltávolítani.

Célszerű a hagyományos töltetű ágynemüket (toll, pehely) idővel lecserélni antiallergén töltetű párnákra.

Segíthet, ha a paplant, párnát száraz, napos időben kirakjuk szellőzni, a napnak egyesek fertőtlenítő hatást tulajdonítanak.

A vasalás mindenképpen ajánlott, hiszen a forró vasalótalp szintén fertőtlenít.

Régen őseink a ruhákat a téli fagyban kiteregették a levegőre. Meg nem száradt, de a fagyponton túl elpusztult minden kórokozó. A fagyponton túli hőmérséklet szintén fertőtlenít.

A cikkről többet itt olvashatnak:

http://www.webbeteg.hu/cikkek/asztma/1065/nem-sokat-ernek-a-poratka-elleni-eszkozok/

A Jól Takarít Pont levegő ionizációs készülékkel, valamint a lakásban található szilárd felületek (padlók, stb.) gőztisztító készülékkel való tisztításával, a forró gőz alkalmazásával tud segíteni a poratka eltávolításában, amely során tisztítószerekre nincs szükség. Az eljárás rendkívül környezetbarát.

A helyiségben aktivált ionizációs készülékünk aktív oxigént és negatív ionokat termel, ezáltal gyorsan semlegesíti, elpusztítja a levegőben szállingózó atkákat, vírusokat, baktériumokat, gombákat, mérgező gázokat. A készülék használható lakóépület zárt helyiségeiben (kb. 25 m2 alapterületig), autóban, kisbuszban.

Zajtalan, mivel nincs motorja

energiatakarékos

lebontja a cigarettafüstöt, a kellemetlen szagokat

felfrissíti, megtisztítja a helyiség levegőjét.

különösen ajánlott, ha a helyiségben elektronikus szmog, elektromos elektromos készülékek (pl. számítógépek, televízió) is vannak.


vissza