MIRE JÓ AZ IONIZÁTOR KÉSZÜLÉK?

 

Sokaknak már ismerősen cseng az ionizátor kifejezés. De sokaknak még nem volt szerencséjük hozzá. Ez a titokzatos kis készülék megfoghatatlan dolgokra képes. Képes például

a levegőben szállingózó mikroszkópikus méretű, gyakran betegségeket okozó anyagokat - amelyeket rendszerint belélegzünk - inaktíválni, kiszűrni a levegőből. Ilyen parányi, szabad szemmel láthatatlan anyagok például a vírusok, baktériumok, gombák - itt kihangsúlyoznám a penészes falú helyiségekben szálldogáló penészgombát -, de ide sorolható a poratka ürüléke is. Ez utóbbi számtalan allergiás tünetet és betegséget képes produkálni, valamint nagyon megnehezíti az asztmával küzdő emberek napjait.

A készülék zajtalan, mivel nincs motorja, energiatakarékos, lebontja a cigarettafüstöt, a kellemetlen szagokat, felfrissíti, megtisztítja a helyiség levegőjét. Különösen ajánlott, ha a helyiségben elektronikus szmog, elektromos készülékek (pl. számítógépek, tévékészülék, stb.) is vannak rendszeresen használatban, mivel az ilyen helyiségekben a levegő egy idő után pozitív töltésű ionokkal telítődik.

Az ionizátor készülék többféle formában és többféle kapacitással készül. Vannak amelyek kisebb zárt helyek (pl. autó, kisbusz, 15 m2-nél nem nagyobb helyiség) levegőjének fertőtlenítésére használható és vannak olyanok, amelyek ettől jóval nagyobb zárt terek levegőjének megtisztítását képesek elvégezi.

A hatásmechanizmusa azon alapul, hogy elektromos áram segítségével alig hallható elektromos kisüléseket produkálva negatív töltésű ionokat és aktív oxigént termel, s ezzel látja el a levegő molekuláit. Fémlemezkéire összegyűjti a port, pollent, amely egyszerűen lemosható, a kellemetlen szagokat közömbösíti, szinte hangtalan és nagyon gazdaságos az üzemeltetése.

Ahol gyakori a betegség, vagy tartós beteg van, különösen érdemes ionizátort használni, hiszen kiszűri a káros anyagokat (vírusok, baktériumok, gombák) a légtérből, ezzel is jobb körülményeket teremtve a gyógyuláshoz. Kórházakban is régóta használják.

A takarítás során főleg jellemző a magas por koncentráció, hiszen bár nedves portörlést végzünk, óhatatlan, hogy a por itt-ott ne kerüljön a levegőbe, pláne ahol vastag portakaró borítja a nehezen elérhető helyeket.

Rendszeres megrendelőinkhez egy - 25 m2 alapterületű zárt hely megtisztítására alkalmas - levegőtisztító ionizátorral érkezünk. Így a rendszeres takarítási szolgáltatás igénylésénél, rendszeresen tisztul otthona, irodája légtere is.

vissza