Faldíszítés

2016-ban is nagy hangsúlyt kaptak az alábbi faldíszítési alternatívák, nem lesz ez máshogyan 2017-ben sem. Ha érdeklik a 2017. évi lakásfelújítási trend irányvonalai, bővebben a "2017-es lakástrend" menüpontban (bal oldali menüoszlop) olvashat róla.

A klasszikus elemeket kedvelőknek igen jó hír, hogy az"ÖRÖKZÖLD" FALDÍSZÍTÉSI TECHNIKÁK kortalanok, sohasem mennek ki a divatból, képesek megújulni, a modern kor új elemei közé beépülve élnek tovább. Ilyenek az 'ANTIKOLÁS', a 'BATIKOLÁS', a 'FLÓDEREZÉS', a 'SATÍROZÁS', a 'HENGEREZÉS'. Míg a korstílus technikái, a divat jön-megy, addig ezek a régi-új formát kapott tekintélyes technikák tartják az iramot.

____________________________________________________________

EFFEKT FESTÉS, CSILLÁMTAPÉTA FELHELYEZÉSE  

A csillogó falak a lélek csillogását sejtetik, talán ezért olyan népszerű az effekthatású falfestés.

Különleges összetételű és kiváló minőségű festékkel, csillogó tapétákkal és kiegészítőkkel csak a képzelet szab határt az egyedi elképzeléseknek.____________________________________________________________

FESTÉS-TAPÉTÁZÁS KOMBINÁCIÓ

Még ma is a trendi megoldások közé sorolható a falfestés és a tapétázott részekkel, vagy tapétacsíkokkal megfelelő színösszeállításban való díszítés.

Ízlésesen, harmonikusan kombinálhatja és teheti egyedivé a falak különböző színre festését  a megfelelően kiválasztott anyagú és színű tapétacsík(ok) felragasztásával, faltetoválással.

____________________________________________________________

ANTIKOLÁS

Ennek a technikának a bölcsője a régi korok vizes falaiig nyúlik vissza, akármilyen furán is hangzik. A vizes falakon a festék itt-ott megfakult, s egyfajta játékos színbeli eltérés alakult ki, amely ma már direkt, díszítőfestésként van jelen az épületek falain.

Az antikolástól szinte életre kel a fal, mozgalmasnak, élettelinek tűnik, üdítő látvány. Sokféle színben készítenek antikolást, a fal felülete érdes, egyenetlen kell legyen. Kellő szakértelemmel életre kelthető a fal ezzel a kortalan faldíszítő technikával.

____________________________________________________________

FLÓDEREZÉS (FAEREZÉS)

A jól elkészített flóderezett felület a megtévesztésig hasonlít a valódi fafelületre. Szépségét nem kell magyarázni, viszont előnye még, hogy nem kell olyan gyakran kezelni a felületet, mintha fából lenne. Praktikus, gyorsan elkészíthető, de nagy gyakorlatot és kézügyességet igényel.MÁRVÁNYOZÁS

Ezzel a faldíszítő festéssel a márvány erezetét, mintáját felfestve hoznak létre márványhatású felületet, márvány utánzatot. Mondani sem kell, hogy az igényes kivitelezés jóval gazdaságosabb, mint az eredeti márvány burkolat, viszont legalább olyan szép.

 


HENGEREZÉS

Nem is volt olyan régen, hogy a háziasszonyok a hengerminták közül válogattak. Előszeretettel festtették a konyha, az előszoba, vagy egyéb helyiségek falait egyszínűre, majd a mester "legurította" a választott mintával a falat.

Ma inkább kombinációs technikaként van rá igény, pedig önmagában is szép. Igen tetszetős hengerminták léteznek, amelyek kellő vidámságot és jóérzést csempésznek a helyiségbe a falakról.HUNGAROCELL DÍSZÍTŐELEMEK (SAROKDÍSZLÉC, STUKKÓ, ÁLMENNYEZET, ROZETTA, FIGURÁK) FELRAGASZTÁSA

A díszlécek ajánlottak eltérő színű és anyagú felületek választóvonalaként, ahol kellemes átmenetet képeznek. Ez lehet a plafon és a fal, a falak hajlatai, valamint a fal és padló hajlatai, de igen mutatós ha a fal valamely eltérő színű, anyagú közbenső részét keretbe foglaljuk vele.

Rejtett világítások kellékeként is nagyszerű lehet, hangulatossá teszik a helyiséget.

Az álmennyezeti lapok nagyon praktikusak oda, ahol kisebb egyenetlenségek vannak a felületen, mert elfedik azokat. Egységessé, mintáival kellemesen széppé teszik a helyiséget.

Poliuretán dekorációs gerendák, úgy néznek ki, mint a valódi mennyezeti gerendák, nem könnyű megkülönböztetni. Igen mutatósak, kedvencei a klasszikus, természetbarát stílust kedvelőknek. Anyagából adódóan könnyű, elektromos vezetékek bújtatására is alkalmas és a kártevők rovarok sem szeretik.

A rozetták érdekes, szép és ötletes kellékei lehetnek a helyiségnek. Széles választákban kaphatók. Megfelelő festési technikát alkalmazva akár fa-hatásúvá is tehetjük. A csillár köré elhelyezve gyönyörű díszei a mennyezetnek.

A figurák jól kombinálhatók más habosított díszítőelemekkel.

A stukkók egészen a régmúlt történelmi időkig repíthetik vissza a helyiségben tartózkodókat.

Összességében ezek a festhető díszítőelemek elegánsan kellemessé, érdekessé tehetik a helyiséget.

____________________________________________________________


FALTETOVÁLÁS

A faltetoválással kiemelheti a lakás egy bizonyos részét, kifejezheti saját egyéni stílusát.

Felújítás, festés után színes, vagy fehér falra egy igényes kiegészítés, amely nagyot dob a helyiség hangulatán. Mindenhol jól mutat. Különösen nagy az igény a kanapé, az ágy mögötti fal kiemelésére, konyha falának, valamint az íróasztal előtti fal dekorálására, gyermekszobák színesebbé, kedvesebbé tételére, számtalan variáció áll a rendelkezésre.

____________________________________________________________

FALMATRICA FELRAGASZTÁSA

Igen jól mutat a gyermekszobában, festést követően felhelyező. Kellemes színei nyugtatólag hatnak a gyerekekre, akik nagyon örülnek kedvenc mesehőseik jelenlétének.

A matrica jól mutat a kapcsolók körül is.

Helyes színösszeállítással igen kellemes légkörben tölthetik idejüket az apróságok.

Szerezzen örömet nekik faltetoválás, vagy falmatrica felhelyeztetésével, amely mindössze egy kedves kiegészítés a felújítás során.  

______________________________________________________

ÍRHATÓ MATRICÁZÁS

Bevonhatja lakása bizonyos részeit olyan átlátszó, vagy színes fóliával, amelyre krétával írni lehet. Ezt felhelyezhetjük falra, bútorra, egyéb célnak megfelelő felületre. Igen praktikussá teheti ezzel a hétköznapokat, vagy egyszerűen csak gyermeke délutáni tanulását támogatja meg egy kis kedvcsinálással.

Igen dekoratív stílusban és különböző méretekben kapható, a lakás exkluzív helyein is jól mutat.

Beszerezzük, felragasztjuk.

____________________________________________________________

Tekintse meg további szolgáltatásainkat is, amelyekről a bal oldali menüpontokra kattintva olvashat.