`Zöld` takarítás

ÖKO-TUDATOSSÁG TAKARÍTÁS SORÁN

 

A takarításhoz használt tisztítószereket 3 kategóriába soroltuk, ez alapján különböztetünk meg hagyományos vegyi, vagy környezetbarát, ún. ÖKO takarítást.

A takarítási szolgáltatást az alábbi tisztítószerekkel kérheti.


1) Vegyi tisztítószerek

ezeket bármely boltban megvásárolhatja. Többségük káros a környezetre, kedvezőtlen biológiai, élettani hatása van/lehet szervezetünkre is. A legtöbbjük hatékonyan tisztít, ugyanakkor képes az anyagban - ha nem elég körültekintően használják - durva, látható roncsolódásokat létrehozni (pl. márvány, természetes kövek, természetes fafelület, stb.) és szervezetünkben egészségi problémákat generálni (légzőszervi problémák, bőrirritáció, allergia, stb.).

Védőkesztyű, olykor maszk (sósav, kénsavas tisztítószerek, penészirtók, stb.) használata javasolt.

 

2) ÖKO, környezetbarát tisztítószerek.

Ezeket a termékeket bár nem mindenhol, de egyre több helyen lehet kapni. Kapható szinte valamennyi hipermarketben, drogéria üzletekben. Jellemzőjük, hogy többségében, csak környezetbarát, biológiailag lebomló - környezetet nem vagy csak minimális mértékben károsító - összetevőket tartalmaznak. Egyik-másik ÖKO tisztítószer ára már kezd elfogadható mértékűvé válni, ám sajnos még jellemző, hogy a vegyi tisztítószereknél kicsit drágábbak, viszont jó tisztítóhatással bírnak, vetekszenek a vegyi tisztítószerekkel.

Nagyon szeretünk ilyen termékekkel dolgozni, előnyben részesítjük az ÖKO tisztítószereket.

 

3) Házilag készített ÖKO tisztítószerek.

Rákaptunk a jóra. Elővettük nagyszüleink régi, ősi tisztítási technikáit és leesett az állunk, mert némelyik pofon egyszerű házi egyveleg sokkal jobban tisztít, mint a boltokban kapható vegyi.

Főleg ilyen alapanyagokat használunk, ezekből keverjük, főzzük házi Öko tisztítószereinket hozzáteszem, FILLÉREKBŐL: víz, ecet, bórax, alkohol, citromlé, citromsav, szódabikarbona, mosószappan, mosószóda, sütőpor, súrolóhomok, kenőszappan, kálium-karbonát, iszapolt kréta, bázisolajok, illók, mosóparfüm, stb-stb. A természetes alkotórészek száma végtelen. A természet bőkezően biztosítja az ÖKO takarításhoz szükséges természetes alapanyagokat.

ÖKO takarítás megrendelésekor kérhetik, hogy házi ÖKO tisztítószerekkel takarítsunk, s a tisztítószerekre fordított kiadást leredukálhatják minimális szintre, hiszen az alapanyagok alig kerülnek valamibe, ugyanakkor óvják környezetüket és egészségüket is. (Egyéb forgalmazásuk sajnos nem áll módunkban.)

Nagyon szeretünk a saját magunk által előállított tisztítószerekkel dolgozni, amelyeket már lehetőségünk volt több alkalommal kipróbálni.